fredag 24 september 2010

Ledsen Gud, Allah och Jahve!!!

Ledsen Gud, Allah och Jahve!
Vi måste säga upp Er. Vi vet att ni enligt turordningsreglerna i LAS skulle vara de sista att få gå. Ni var ju först in eller hur? Men i det här fallet får ni gå pga arbetsbrist.
Vi har nu folk på Jorden som gör Ert jobb redan här, därför behövs ni inte längre.
I Sverige t.ex. har vi Baggarna och Fader Andreas som sköter allt från välsignelser till domens dag redan på levande, de behöver inte ens ha blivit gamla, det duger bra med ungdomar från 16 år och uppåt.
Vi har också rationaliserat rejält. Ni envisades med att granska människans hela liv och gärning. Nu dömer vi människor på 1½ minuts audition. Mer behövs inte för att sortera ut en del människor som ohjälpligt, hopplöst talanglösa, men ge en del Guldbiljett till framtiden.
Baggarna och Fader Andrea gör också sitt jobb så grundligt, att många av de som döms ut döms till evig förtappelse, "...det sämsta jag hört", "du kan inte fortsätta med detta...". Man är riktigt noga med att döda alla drömmar och förhoppningar som ungdomar kan ha.
Och de allra värsta exemplen spelas upp som varnande exempel så att alla kan skratta och håna dessa miffon. På Jorden kallar vi detta för "underhållning".
Gud, Allah och Jahve, jag tror ni nu förstår att ni inte längre behövs, när vi nu kan sköta all denna sortering redan på jorden.
Alla döda kommer redan vara sorterade och vi behöver bara en station där uppe där det är noga utmärkt vart var och en skall resa vidare.

Personalkontoret på jorden,

2 kommentarer:

  1. Hej du glade satirlyriker! Må du länge leva gott av att skratta dig till ett snabbsvarande inlägg till dej idag, som ju jag inte kunde låta bli att göra. Plus att jag läste högt till frukosten vad do nu ordat om. Bara för att detta var det första jag läst av dina annars sånegativa-in-i-norden-vridna-egenvinklade-till att tappa sin substans om vad du kan åstakomma, såg jag ju nu idag... Så att skämta om de som gör illa andra skall ju ses som allmännytta i sej. Ty de som njuter av att trycka ner andra, och dessutom får bra betalt för det,är ju individer som ansvarar för att sprida ett budskap om att: Det alla vill är ju att bli lite aviga i livet till slut i alla fall, så vi kan lika gärna bidra till att sparka på alla som tror att dom gjort sej förtjänta av något bra. Allas stora tro på gladheten i att komma fram via tv och radio, utan att ha någonting att servera av vikt. Betyder ju bara att detta är personligheter som ej har beskådats tacksamt i sina föräldrars ögon tillräckligt. Eller som alltid har höjts till skyarna för sitt yttre. Nog avlas set skönheter att njutningsfyllande i stora samlingar av avarter som kallar sej domare till dessa småflickors drömm om att likna dockor som kom direkt ifrån det stället du nämnde i tyskland. Men att radera ut det faktum att:Det är ju livsviktigt för dessa så "svaga illa troende på att vara bara sej själva och duga som dom är tjejjer" faktiskt har ett grundläggande behov i sej, som inte alls stillades med naturliga flödesrika kärleksvågor till dem helt kravlöst som barn. Så de gör ju bara vad de anser sej behöva göra för att få sin livgivande bekräftelse. Stora starka kunniga svanprinsessor som andats in en magisk andaktsfull klar talan till sej om att: Du mitt allra som mäst älskade lilla barn som kom till mej som en GÅVA till mej, bara genom att finnas till. Dej skall jag aktsamt gaida fram i livet och alltid stötta dej var eviga dag, som du godtar att bara vara ditt godaste jag. Så att vara en god förespråkare och en god förebild i alla dagar till sina barn åtar ju vi att se senare i livet om vi har lyckats med eller ej. Livet talar ju till oss genom att reda ut allt till oss om vi bara ser till att alltid vara arbetsamma i att spela "Fia med knuff" eller i att humanitära sakliga frågor alltid leda våra barn in i sej själva och således se till att dom finner på sin stora inlevelse i det som vi diskuterar med dem om. Detta skall ju till synes då resultera i att våra barn alltid vill tro gott om att separera ut lusten attförnedra varanda som olika och sämre just för det att dennes egenskaper ej godtas som nyttigt i moderiktiga och i svartkonstens sakliga arroganta talrika urhålkade språkmissär som ju trycks i allas aviga sida av sej själva i ironi...

    SvaraRadera
  2. ...(fortsättning) Att yttra mycket ironiska uttryck i hemmets lilla lagomsvala stämmning som då blir av att raka kommunikationer ej får sin givna plats då ju. Gäller ju att akta sej för som vuxna, inför ens barn. Som alltid i sitt inersta väsentligt rdikala sanna genomsyrade av gott mod i att tala rart till allt och alla senare i livet, om dom inte leddes in i ironins olustiga varande värld hos de flesta idag. Så gör vad du vill Svante, men hitta din skönlitterära ådra du med i ditt innersta rum av godhetens essens i dej själv. Så rinner irritationen av dej i allt du ju idag hakar up dej på. Men lita på att redan nu så har ju du vågat att tala ut om att lite lagom skojsamhet har ju du i dej, som en godrolig varande energi. Håll uut och jaga rara saker emellenåt, så du kanske senare blir tagen som en nyttig och klart energigivande småpratande person i detta lilla fönster som jag nu bara ville ge dej lite gratisreklam i vad ett barn i sej själv vill ha för att slippa oro i sitt lilla känsloliv, och fara illa i livet pga just onödigt redan matade ord i ironi med alldeles för långt mellan alla kramar,som ju du antagligen delat ut i alla fall. Smaka inte på orden jag skriver,ifall du inte vil ta in viktiga personliga budskap. Eller anta ett vakande öga på alla mina stavelser till dej, då allt jag nu och sist har skrivit til dej har varit av vikt för dej att ta som lärorikt material i din egen resas utsatthet i att: Inte alltid se gruset i ditt eget öga, men att alltid se hur stora stenbummlingar andra har i hela sitt ansikte... Var sann rak och modig i att rannsaka dej själv alltid så noga som du granskar alla andra! Är ju mitt budskap till alla klagande personer idag. Så kram på dej ifrån leende mej, i att alltid se till att "leva som jag lär" och i att sedan sitta nöjd av att livet ger mej alla ord att yppa om i ärlighetens namn,med ett rent samvte som leder mej i livet idag. Så gör dej klar att rannsaka dej och att anta ditt endast gladaste jag var eviga dag. Livet vill alltid se till dem som ser till att göra sej till kommande nyare och kryare personligheter alla dagar då de finner på någonting att bättra på i sej själva. Som vi ju alla hittar i våran utväckling som andliga ansvarsfifstämda individer. Vilket vi alla borde leda oss till att bli, i den mån vi vågar släppa taget om alla värderingar och präglingar av begränsade slag. nöjda glada individer ägnar sej ej åt ironi och klaganden, utan en konstruktiv vändning av att ha ett gott litet glatt råd till alla som man klankar på. Så krama dej varm och må gott nu Svante, med varma tankar på en ljus mysig tid med klara raka tal till mej onödigt om du vill vara anonym, eller lite fritt om du vill ha kommentarer på dagens grundade tanke. kram en som vill vara glad åt att du ju talar öppet om vem du tror dej vara, genom att spotta ut lite åsikter. Ta gärna fram lite goda insikter att dela med dej utav med... hej svejs, "EvigaEva"

    SvaraRadera