fredag 5 juni 2009

Isabels stundetexamen

Dagen kantades av små missöden, men vilket kalas det blev till slut!
Här har ni hela historien om hur det gick till.
Kl 8.00 bar det i väg till skolan för Isabel. Champagne-frukost gudbevars, här skulle grundas tidigt. Någon langare hade köpt Isabel en flaska champagne med svart fodral och dragkedja(kan det ha varit far...?). Lunch med lärarna skulle också avätas.
Först var de det där med att hinna i tid till utspringet. Mardrömmen är väl att komma ut inför alla hurrande människor och så finns ingen där att ta emot en. Det är som en trygghetsövning där man låter sig falla bakåt men istället för att bli emottagen faller man rakt i golvet...
Tror ni familjen Stål var där i tid? Nej knappast, dessa akademiker förväntade sig att den akademiska kvarten även skulle gälla studentexamen. Detta var inte fallet.
Gud ske lov, det är värt att bokstavera, hann Isabel knappt märka familjens frånvaro, innan alla plötsligt var där. Det kramades, fotograferades, behängdes med blommor och lyckan stod högt i tak. Äntligen, äntligen och äntligen var denna mörka tunnel kallad gymnasiet passerad.
Nu väntade snart livet, men först skulle det festas. Det bar iväg på flakbil runt stan. Ett flak fullt av skrikande, skrålande studenter som på några timmar skrek ur sig 12 års lidande i skolbänken. Vilken katarsis! Förutom den lilla väskincidenten förlöpte allt enligt planerna. **
Efter flakresan var det uppvaktning på terassen hemma i Skuru. Här stod släkt och vänner uppställda på eftermiddagen och en ganska blarig student med solkig studentmössa tog emot allas hyllningar efter att ha sovit ruset av sig ett par timmar. Men vem kan klandra en nybakad student för det? Och förstås, hon måste förbereda sig för kvällens studentdisko, en sista körare med klassen.
Efter kalas på verandan skjutsades studenten till diskot. Kom hon hem på natten eller nästa morgon? Det förtäljer inte historien. Lite hemligheter måste en student få ha.
Låt nu vår student vila och vara i fred. Snart börjar det verkliga livet... men låt det dröja ännu en stund.

tisdag 2 juni 2009

Isabels stundetexamen - idag smäller det!

Utspring vid Nackademin, Kvarnholmen kl 11.30. Mottagning på Sköldungavägen 7, Skuru/Nacka kl 15.00 - 19.00

Katarina Isabel Stål, i folkmun Issa, når äntligen sina drömmars mål!!! Studentexamen, friheten efter 12 års skolgång.
Efter att ha passerat Alléskolan i Fisksätra, Skuru skola i Skuru och nu sist Nackademin i Nacka är det äntligen dags att graduera.
Få har kämpat så hårt som Isabel och få har orkat hela vägen genom den labyrint som är dagens skola. På vägen har elever fallit ur som käglor i ett bowlingspel, en trilla hit och en trilla dit, och en trilla ner i diket...Ibland har också Issa svajat hårt men hon har alltid landat på fötterna igen.

Nu står ett hårdfört gäng kvar, som har pallat trycket hela vägen, som har kämpat utan att ge upp trots ibland ett övermänskliga antal projektarbeten.

Så på den stora dagen vill vi verkligen fira Isabel och önska henne allt gott inför framtiden.
Hon har så mycket spännande framför sig, så många utmaningar som väntar på att tas. Först vill hon jobba och tjäna pengar, kanske blir det Norge redan i sommar, dit vi fattiga svenska får resa för att bli rika. Att skaffa jobb i Sverige är ju inte precis någon dans på rosor.
Sen finns andra planer, Indien, studier i Australien... Vi får se vad det blir av allt till slut.
Friheten är i alla fall härlig, att ge sig ut i världen och smaka på alla spännande exotiska frukter. Vi vet att vi kan lita på Issa, som redan lärt sig så mycket om livet, som dunkat i botten men alltid kommit upp till ytan igen.En klok tjej med skinn på näsan så det räcker flera gånger om.

Vi sjunger, "sjung om studentens lyckliga dar, låtom oss fröjdas i ungdomens dagar...".
Och allt detta gör vi onsdag den 3:e juni i nådens år 2009. Havsytan må stiga, arbetslösheten må öka, men denna dag skall vi bara fira Isabel som gjort sina tolv års straffarbete och nu skall få stiga ut i världen på dansskor. Må livet gå dig väl, och må livet få njuta din välgång!!!
Vi som vill fira dig ses på Sköldungavägen 7 kl. 15.00 den 3:e juni 2009.

Vid pennan
din far