torsdag 16 december 2010

Osvensk verksamhet

Jag har något att bekänna...och jag skäms djupt.
Jag har bedrivit allvarlig osvensk verksamhet och borde ställas inför rätta i den svenska Jantedomstolen.
 
Mitt under den värsta finanskrisen och SAAB  stora kris vintern 2008-2009 köpte jag en sprillans ny SAAB.
Media talade inte om annat än kris och varsel och permitteringar i bilindustrin, fr.a. på SAAB och jag skäms idag över mitt osvenska beteende då jag
gick direkt och köpte en ny 9-5 Griffin sportcombi.
Jag har senare förstått att detta beteende att försöka stötta svensk bilindustri inte vara annat än på gränsen till rent osvensk verksamhet och borde straffas.
Här går en samlad journalistkår på fr.a. DN, men även andra tidningar, och dödförklarar SAAB gång på gång, och gör allt för att sätta kniven i SAAB-kroppen, som en tjur på en tjurfäktning som skall dödas med många hugg. Man väntar med iver på att få fälla den slutgiltiga kommentaren “vad var det jag sa...”. 
Här går ministrar ut och förklarar hur ointressant detta företag är för Sverige, detta företag "som producerar bilar som ingen vill ha".
Jag borde skämmas  som inte lyssnade mer uppmärksamt på Maud Olofsson och DN-journalisterna i deras iver att sänka SAAB.
Alla vettiga svennar har ju förstått detta budskap och köper tyska eller kinesiska bilar istället (Volvo). Alla har förstått budskapet utom jag, jag är osvensk, jag erkänner, ställ mig inför Jantelagen och döm mig att sitta med på den gren som vi håller på att såga av (svensk bilindustri).
 
Att vara riktig svensk är att undvika svenska bilar och bara köpa tyskt, tyskt och tyskt, kryddat med lite koreanskt och en knivudd Japanskt.
Så gör en riktig svensk. Basta.